Академија наука и умјетности Републике СрпскеКонтакт Галерија

savremeniMaterijali.info
 
Почетна страница >

Учешће предсједника Анурс академика Рајка Кузмановића редовном конгресу Међународног савеза правника у Москви
10.06.2014.

Предсједник Академије наука и  умјетности Републике Српске и предсједник Удружења правника Републике Српске, академик Рајко Кузмановић и декан Правног факултета Универзитета у Бањој Луци, академик Витомир Поповић , учествују  данас, 10. јуна 2014. године, на  редовном конгресу  Међународног савеза правника који се одржава у сједишту ове међународне асоцијације у Москви. Овом еминентном скупу угледних правника обратио се и академик Рајко Кузмановић, који је говорио о важности учешћа делегације из Републике Српске на Конгресу Међународног савеза правника. Тиме се стварају претпоставке за будућу сарадњу, што је од изузетног значаја за Републику Српску, рекао је предсједник Кузмановић. Предсједник Кузмановић је нагласио да се налазимо у времену када је неопходно да се више користе правне тековине и то управо евроконтиненталног права, како би се спријечиле све чешће негативне појаве и злоупотребе од стране политичких кругова у појединим западним земљама. Стога је предсједник Кузмановић предложио да Међународни савез правника организује Међународну научну конференцију о улози права и правника у 21. вијеку – вијеку ученог друштва.

Како је предвиђено  Резолуцијом коју је 6. фебруара ове  године усвојио Координациони одбор на засједању конгреса делегати свих чланица Међународног савеза правника расправљали су о извјештајима  о раду  предсједника, Координационог одброра и Ревизорског колегијума Међународног савеза правника.

Конгрес Међународног савеза правника утврдио је и изборни коефицијент за  избор делегата по којем ће свака организација - чланица моћи изабрати по два делегата у Конгрес Међународног савеза правника.

Такође, на овом редовном конгресу изабрано је и ново руководство и чланови Координационог одбора и Ревизорског колегијума Међународног савеза правника.

Читања 847


Штампај

2017© btgport.net