Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

ODRŽANA PRVA KONFERENCIJA AKADEMIJA PODUNAVSKIH ZEMALjA U BEČU, 15.09.2011.

16.09.2011.



Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović prisustvovao je, 15. septembra 2011, u Beču, Prvoj konferenciji akademija podunavskih zemalja, formiranoj na inicijativu Evropske komisije za regije, a pod okriljem Evropske akademije nauka i umjetnosti. Učesnici ove konferencije bili su predstavnici akademija nauka iz Slovačke, Austrije, Češke, Crne Gore, Poljske, Hrvatske, Rumunije, Republike Srpske, Mađarske, Bugarske i Srbije. Konferenciji je, u ime Evropske komisije za regije, prisustvovao dr Stefan Zotti.

Na današnjem sastanku predstavljena je Strategija Evropske unije za dunavsku regiju, razgovarano je o prioritetima za saradnju u oblasti nauke i istraživanja, te je otvoreno pitanje kreiranja programa rada ove koferencije za narednih pet godina.

Predsjednik Kuzmanović je naglasio da je ANURS trajno opredijeljena za svaki vid međuakademijske saradnje, posebno kada je u pitanju ostvarivanje zajedničkog rada na naučnoistraživačkim projektima, te razmjena iskustva i novih znanja iz različitih oblasti nauke.

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab