Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

PRIJEM ŠEFA KANCELARIJE OSCE MISIJE U BANjALUCI

25.01.2013.



Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović primio je danas, 25. januara 2013. godine, u oproštajnu posjetu šefa Kancelarije OSCE misije u Banjaluci gosp. Stefana Donatija. U delegaciji koja je posjetila Akademiju bio je i viši predstavnik šefa Misije gosp. Aleksander Čupligin.

Predsjednik Kuzmanović i šef Kancelarije gosp. Donati razgovarali su o saradnji OSCE misije u BiH sa institucijama i drugim organizacijama u Bosni i Hercegovini i njenim entitetima, posebno se osvrnuvši na saradnju sa Republikom Srpskom.

Predsjednik Kuzmanović iznio je da je saradnja tokom svih proteklih godina bila veoma dobra, jer je OSCE, za razliku od nekih međunarodnih organziacija, uvijek bio stabilizirajući faktor, koji je uvažavao postojeće stanje i okolnosti u Bosni i Hercegovini i u svom radu uvijek djelovao u skladu sa tim. Predsjednik Kuzmanović posebno je istakao ulogu OSCE-a u procesu primjene demokratskih principa u Bosni i Hercegovini u svim oblastima za koje je nadležan, a naročito u području izbornog sistema, povećanja kvaliteta obrazovnog sistema, značaja naučnog i kulturnog rada unutar BiH i njenih entiteta.

Šef kancelarije OSCE misije u Banjaluci, gosp. Donati saglasio se sa predsjednikom Kuzmanović, navodeći da je osnovna-suštinska uloga ove organizacije da na demokratskim principima uvažavanja i međusobne komunikacije, dođe do rješenja pojedinih značajnih pitanja u oblasti bezbjednosti, prava i zakonodavstva, ekonomskog, kulturnog i naučnog razvoja zemlje partnera, u ovom slučaju BiH.

Predsjednik Kuzmanović je naglasio da će Republika Srpska, kao entitet BiH, uvijek biti spreman i otvoren za ovakvu vrstu saradnje, koja može doprinijeti samo napretku cijele Bosne i Hercegovine.



Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab