Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

DRUGO OBAVJEŠTENjE O RADU ANURS U VRIJEME TRAJANjA PANDEMIJEME UZROKOVANE VIRUSOM KOVID 19

08.05.2020.


Izvršni odbor Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, na telefonskoj sjednici koja je održana 8. Maja 2020. Godine, donio je nove zaključke o radu ANURS-a u vrijeme trajanje pandemije uzrokovane virusom COVID-19. Utvrđeno je da su se svi zaposleni i akadmici pridržavali mjera donesenih na nivou Republike Srpske i Grada Banja Luka, te preporuke Vlade Republike Srpske za odricanja dijela ličnih primanja u svrhu uplate u Fond solidarnosti. 
Donesena je odluka da se svi skupovi odlažu do 1. Septembra 2020. Godine, donio je odluku da se sve planirane aktivnosti u smislu održavanja skupova i drugih javnih okupljanja odlažu u skladu sa donesenim zakuljčcima Vlade Republike Srpske i Republičkog štaba za krizne situacije uzrokovane korona virusom.
S tim u vezi, Služba ANURS radiće od 9.00 do 15.00 časova svakog radnog dana, pridržavajući se mjera socijalnog distanciranja i nošenja zaštitnih maski i rukavica, kao i pojačanih mjera održavanja higijensko-sanitarnih uslova. S obzirom na to da su se stekli uslovi za dolazak radnika na posao, rad od kuće se ukida. 
Ova odluka na snazi je narednih 30 dana, kada će biti donesene nove mjere u ovisnosti od razvoja situacije u Republici Srpskoj.

 

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab