Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

PRIJEM UČESNIKA TREĆEG KONGRESA KARDIOLOGA,1 JUNA 2012

01.06.2012.


Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, akademik Rajko Kuzmanović, primio je danas, 1. juna 2012. godine, u prostorijama Akademije, učesnike trećeg po redu Kongresa kardiologa, koji se održava u Banjoj Luci u periodu od 1. do 3. juna 2012. godine, u organizaciji Udruženja kardiologa Republike Srpske i odbora ANURS-a i SANU za kardiovaskularnu patologiju.
U delegaciji koju je primio predsjednik Kuzmanović bili su istaknuti profesori-stručnjaci iz oblasti preventivne kardiologije u svijetu, među kojima prof. Ulrih Zigvart sa Univerzitetske klinike iz Ženeve, prof. Kaim Lotan, predsjednik Izraelskog udruženja kardiologa, prof. Natan Vong, predsjednik Američkog udruženja za preventivnu kardiologiju, prof. Andreas Cukerman iz Beča, te domaći istaknuti naučnici i stručnjaci: akademik Vladimir Kanjuh, prof. Aleksandar Lazarević, prof. Duško Vulić, prof. Goran Stanković, i profesori Leo i Rudi Finci.
Tokom prijema, predsjednik Kuzmanović ukratko je upoznao prisutne goste sa radom i djelatnosti Akademije, te njenim statusom. Predsjednik Kuzmanović istakao je da je Akademija nosilac mnogobrojnih aktivnosti iz oblasti naučnoistraživačkog rada, te da je za posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući aktivnom radu članova Odjeljenja medicinskih nauka, organizovala tri naučna skupa, publikovala zbornike radova sa ovih skupova i realizovala niz naučnoistraživačkih projekata, od kojih je najveći broj upravo iz oblasti kardiologije.
Prof. Ulrih Zigvart izrazio je zadovoljstvo ovakvom aktivnošću jedne naučne institucije, imajući u vidu da su u Republici Srpskoj veoma skromni materijalni uslovi za naučni rad. Prof. Zigvart naglasio je da Akademija na ovaj način dokazuje da je krovna naučna institucija u svojoj zemlji, te da će, pored Udruženja kardiologa Republike Srpske, biti jedna od glavnih spona saradnje sa kardiolozima iz svijeta. 
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab