Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

PREDSTAVNICI ANURS POSJETILI UKRAJINSKU AKADEMIJU NAUKA ZA VISOKO OBRAZOVANjE, KIJEV, 24-26 MAJA

25.05.2012.



Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović i generalni sekretar akademik Dragoljub Mirjanić borave u Kijevu od 24. do 26. maja 2012. godine na poziv predsjednika Ukrajinske akademije nauka za visoko obrazovanje. Predstavnici ANURS-a razgovorali su o uspostavljanju saradnje između dvije akademije, te pokrenuli pitanja  kontinuirane razmjene naučnika iz Republike Srpske i Ukrajine u cilju rada na zajedničkim međunarodnim naučnim projektima.
    U toku ove posjete predstavnici ANURS-a prisustvovali su  i svečanoj sjednici Predsjedništva Ukrajinske akademije 25. maja 2012. godine , na kojoj su inaugurisani u članove ove akademije.    Svečanosti su, pored članova Ukrajinske akademije nauka, prisustvovali i predsjednik Državne administracije Ukrajine i ministar obrazovanja i nauke Ukrajine, kao i predstavnici univerziteta.
    Predsjednik Kuzmanović održao je predavanje na temu „Kontroverze i negativne pojave u razvoju savremenog prava“, a generalni sekretar Mirjanić na temu „Perspektive čistih tehnologija“.


 

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab