Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

PRIJEM PREDSTAVNIKA POLjOPRIVREDNOG I VETERINARSKOG INSTITUTA RS

05.03.2012.



Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović primio je danas, 5. marta 2012. godine, prof. dr Mihajla Markovića, direktora Poljoprivrednog instituta Republike Srpske, i doc. dr Dragu Nedića, direktora Veterinarskog instituta Republike Srpske „Dr Vaso Butozan“, sa saradnicima.
Predsjednik Kuzmanović i predstavnici dvaju instituta razgovarali su o saradnji Akademije i instituta u proteklom periodu i mogućnostima aktivnije i uspješnije kontinuirane saradnje u budućnosti. Predsjednik Kuzmanović naglasio je da su Poljoprivredni i Veterinarski institut već afirmisani kao naučnoistraživačke organizacije, sa višedecenijskim iskustvom u inovacijama i ukupnom naučnoistraživačkom radu. Imajući u vidu da su naučnoistraživački rad Akademije i institutā skoro istovjetni, predsjednik Kuzmanović i direktori institutā saglasni su da je neophodno raditi na brzom uspostavljanju saradnje, koja bi se, prije svega, ogledala u izradi zajedničkih naučnoistraživačkih projekata, kako na nacionalnom, tako i na regionalnom i međunarodnom nivou.
U razgovoru su, takođe, saglasili mišljenja o uključivanju naučnoistraživačkih radnika institutā u vijeća akademijskih instituta i odbora koja djeluju u okviru Akademijinog Odjeljenja za prirodno-matematičke i tehničke nauke.
Sve te aktivnosti su u interesu afirmacije i razvoja poljoprivrednih i veterinarskih nauka, koje mogu dati značajan doprinos ekonomskom razvoju Republike Srpske.
 

 

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab