Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

ODRŽAN OKRUGLI STO „DEJTONSKI MIROVNI SPORAZUM KAO PRAVNI I POLITIČKI OSNOV RAZVOJA REPUBLIKE SRPSKE“

23.03.2012.


Odbor za pravne nauke Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske organizovao je 23. marta 2012. godine, sa početkom u 10,00 časova, Okrugli sto Dejtonski mirovni sporazum kao pravni i politički osnov razvoja Republike Srpske. U radu okruglog stola učestvovali su istaknuti domaći stručnjaci iz oblasti teorije i prakse prava, kao i predstavnici javnih institucija iz Republike Srpske, a ukupno je izloženo 18 referata.

Okrugli sto otvorila je prof. dr Snežana Savić, dopisni član ANURS-a i predsjednica Odbora za pravne nauke ANURS-a, a uvodni referat izložio je akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik ANURS-a.

Okrugli sto je održan  u okviru projekta  Dejtonski mirovni sporazum kao pravni i politički osnov razvoja Republike Srpske, koji obuhvata kritičku analizu pravnih principa i vrijednosti koji se odnose na organizaciju i funkcionisanje državne vlasti i ukupnog javnog sektora u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Izloženi referati i diskusije biće štampane u posebnom zborniku radova, i dostavljeni svim relevantnim domaćim i stranim, fizičkim i pravnim subjektima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

 

Program rada

     Galerija slika

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab