Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

ČLANOVI ANURS IZABRANI U ČLANSTVO UKRAJINSKE AKADEMIJE, 27. JANUARA 2012.

27.01.2012.


Prisutnost i rad Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske i intenzivna saradnja sa drugim akademijama i naučnim institucijama u regionu i šire, donijela je još jednu potvrdu kvalitetnog i istrajnog naučnog i društveno prepoznatljivog rada njenih članova. Predsjednika ANURS-a, akademika Rajka Kuzmanovića, i generalnog sekretara, akademika Dragoljuba Mirjanića, Skupština Ukrajinske akademije nauka, na svojoj sjednici 27. januara 2012. godine, izabrala je za svoje članove. Izbor akademikâ Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske u članstvo Ukrajinske akademije predstavlja posebnu čast, imajući u vidu da se radi o instituciji od izuzetnog značaja u Ukrajini, koja ima tradiciju dugu preko sto godina, a osnovne aktivnosti usmjerene su na kvalitet obrazovanja i podsticanje naučnog i istraživačkog rada kroz programe u svim oblastima nauke.
Predsjednik Ukrajinske akademije, akademik Nikolaj Dubina, zvaničnim pismom obavijestio je predsjednika Kuzmanovića i generalnog sekretara Mirjanića o izboru, uputio čestitke i obrazložio da će u narednom periodu, na osnovu obostranog dogovora, biti uručeni dokumenti o izboru – povelja i članska karta.
Predsjednik Dubina u svom pismu izrazio je uvjerenje da će prisustvo akademikâ ANURS-a, kao članova Ukrajinske akademije, osnažiti dosadašnje veze između dvije akademije, te da će akademije nastupati zajednički prema evropskim i drugim istraživačkim fondovima.
 
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab