Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

PROMOVISANA SPOMENICA AKADEMIKA VESELINA PERIĆA

24.05.2011.


Delegacija Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske učestvovala je u radu naučnog skupa Nauka i identitet, koji je u organizaciji Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu održan 21. i 22. maja 2011. godine. Predsjednik Akademije akademik Rajko Kuzmanović održao je pozdravni govor na ovom skupu.


U sklopu navedenih aktivnosti, Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske promovisala je izdanje Spomenica akademiku Veselinu Periću 21. maja 2011. godine u 13 časova na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Ovo izdanje posvećeno je preminulom akademiku Veselinu Periću, uglednom profesoru, jednom od osnivača Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske. Akademik Perić dao je značajan doprinos osnivanju i  radu Akademije, bio je njen potpredsjednik i član Predsjedništva.

Ova spomenica kao izdanje Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske sadrži nekoliko poglavlja.  Osim stručnih radova najuvaženijih domaćih i stranih naučnika iz oblasti matematičkih nauka, ona sadrži i tekstove bliskih kolega i saradnika akademika Perića, pisane živom rječi, oslikavajući njegov topli duh.

Promociju je svečano otvorio i o  akademiku Periću govorio predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović, te akademik Ljubomir Zuković, potpredsjednik Akademije, akademik Dragoljub Mirjanić, generalni sekretar Akademije i prof. dr Milenko Pikula, dekan Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab