Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

MINISTAR ZA DIJASPORU REPUBLIKE SLOVENIJE POSJETIO ANURS

30.03.2011.



Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović primio je danas u prostorijama Akademije ministra za dijasporu Republike Slovenije akademika Boštjana Žekša. Delegaciju Republike Slovenije, koju je predovdio ministar, činili su gosp. Branko Županc, šef konzularnog odjeljenja Republike Slovenije u Banjaluci, savjetnik Alež Selan i šef kabineta gđa. Anja Lorenceti.

Predsjednik Kuzmanović i ministar Žekš razgovarali su o dosadašnjoj saradnji između Republike Srpske i Republike Slovenije. Predsjednik Kuzmanović naglasio je da Akademija ima dobru saradnju sa naučnim institucijama iz Slovenije, te da bi u budućem periodu trebalo intenzivnije raditi na zajedničkom učešću institucija prema evropskim fondovima za naučna istraživanja i razvoj.

Ministar Žekš saglasio se sa predsjednikom Kuzmanovićem. Posebno je istakao da je u okviru ove radne posjete Bosni i Hercegovini, imao susrete sa slovenačkom manjinom koja živi na ovom prostoru, i da su utisci da su Slovenci u Republici Srpskoj zadovoljni svojim statusom.

Predsjednik Kuzmanović i ministar Žekš dogovorili su da se saradnja intenzivira u svim oblastima nauka, ali i privrednoj oblasti.

 

 

 

 

 

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab