Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

PREDSJEDNIKU ANURS URUČENO PRIZNANjE FEMIDA

12.02.2011.



                Predsjedniku Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademiku Rajku Kuzmanoviću, na svečanoj ceremoniji u Moskvi, dodijeljeno je danas priznanje Femida. Femida je  priznanje najvišeg reda koje dodjeljuje Međunarodni savez pravnika za odanost pravničkom pozivu i moralnu dosljednost u borbi za izgradnju i očuvanjem pravnog sistema.

 

                 Predsjednik Kuzmanović u svom govoru zahvale, visokom skupu cijenjene porodice pravnika, poručio je da „bitno utiču na to da pozitivno pravo bude što bliže pravednom pravu i da svijetom vlada kultura mira naspram kulture rata“. Predsjednik Kuzmanović dodao je da pred generacijom pravnika 21. vijeka stoje ozbiljni zadaci i to, očuvanje vrijednosti klasičnog prava s jedne strane, i reforme koje treba da učine pozitivno pravo pravednim i prirodnim s druge strane.

 

                  Predsjednik Kuzmanović posebno se zahvalio rukovodstvu Međunarodnog saveza pravnika i njegovom predsjedniku Adamoviču Trebkovu i potpredsjedniku akademiku Igoru Trunovu, koji su dali poseban doprinos i kontinuirano rade na unaprijeđenju  saradnje  između pravničke populacije Rusije i Republike Srpske.

 

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab