Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

SAOPŠTENjE IZVRŠNOG ODBORA ANURS-a POVODOM OBJAVE HAZU

24.06.2022.


Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske, kao institucija čiji temelji počivaju na razvoju nauke, kulture, umjetnosti, obrazovanja i svih ostalih vidova saradnje koji doprinose izgradnji mira, povjerenja i opštedruštvenog napretka, iznenađena je i obeshrabrena stavovima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti objavljenim u dokumentu „Prilozi za zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa prilikom pregovora Republike Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom u pogledu njihova ulaska u Europsku uniju“.
Nacionalne akademije nauka i umjetnosti vidimo kao institucije koje treba da budu glas razuma u vremenima političke i socijalno-ekonomske nestabilnosti. Ovim činom Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti iskazala je nemoć da se odbrani od uplitanja u dnevnopolitička pitanja, tražeći jednostrano poštovanje njenih potreba, bez uvažavanja potreba drugih naroda i država. 
Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske poštuje civilizacijske vrijednosti koje su vijekovima građene i ostaće vjerna svojim najvišim ciljevima, a to su razvoj nauke, kulture, umjetnosti, obrazovanja, uz razvijanje prijateljskih odnosa sa svima sa kojima ove vrijednosti dijeli.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab