Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

Preminula prof. dr Slavica Jandrić, dopisni član Odjeljenja medicinskih nauka ANURS-a

27.04.2021.



 
Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske sa žalošću obavještava javnost da je 27. aprila 2021. preminula prof. dr Slavica Jandrić, dopisni član Odjeljenja medicinskih nauka ANURS-a.
 
Rođena je 2. jula 1952. u Mrkonjić Gradu. Gimnaziju je završila 1970. u Banjoj Luci. Na Medicinskom fakultetu u Beogradu diplomirala je 1976. i iste godine zaposlila se u Domu zdravlja u Banjoj Luci, kao ljekar opšte prakse i šef mikrorejonske stanice (područje između Banje Luke i Prijedora).
Od 1980. radila je u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović” u Banjoj Luci, gdje je vodila Kabinet za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju. Bila je načelnik Službe za djecu i omladinu (deset godina), a jedno vrijeme i zamjenik direktora. Godine 2013.
prešla je na Medicinski fakultet u Banjoj Luci.
Na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci bila je asistent od 1987, viši asistent od 1991, docent od 1999, vanredni profesor od 2004, a u zvanje redovnog profesora birana je 2010. na Medicinskom i na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta u Banjoj Luci.
Dobitnica je Plakete Medicinskog fakulteta u Beogradu, Priznanja Srpskog lekarskog društva (2007) i Povelje za naučnoistraživački rad Komore doktora medicine Republike Srpske.
Autor je više monografija i udžbenika. Objavila je više od 200 naučnih radova u SAD, Velikoj Britaniji, Italiji, Srbiji i BiH. Izlagala je radove na brojnim kongresima na području bivše Jugoslavije, SAD, Brazila, Grčke, Holandije, Velike Britanije, Austrije, Francuske, Portugalije, Italije, Španije.
Za dopisnog člana Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, u radnom sastavu, izabrana je 4. decembra 2015. godine.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab