Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

OBAVJEŠTENjE O ODRŽAVANjU IZBORNE SKUPŠTINE

05.03.2021.


U ranijem obavještenju navedeno je da će se izborna sjednica Skupštine (Izborna skupština) održati 15. marta 2021. godine. Međutim, nije moguće održati uobičajenu sjednicu Skupštine (uživo), zato što, od 27 članova Akademije u radnom sastavu, bar deset članova ne bih moglo doći zbog bolesti (Kuzmanović, Mirjanić, Nogo, Remetić, Đogo, Jandrić, Danelišen, Šećerov, Nadaždin), a upitan je dolazak još najmanje tri člana.
 
S druge strane, Statut predviđa da glasanje na Izbornoj skupštini bude tajno i lično, što se ne može obezbijediti elektronskim putem. Zato je donesena odluka da se održavanje Izborne skupštine zakazane za 15. mart 2021. godine odgodi.
 
Predviđamo da bi Izborna skupština mogla biti održana polovinom maja 2021. godine, uz pretpostavku da će do tada epidemija virusa korona malo splasnuti i da će članovi Akademije koji su bolesni moći prisustvovati sjednici.
 
U prvoj polovini maja 2021. godine biće sprovedene izborne procedure u odjeljenjima i održaće se sjednica Predsjedništva, na osnovu kojih će se utvrditi kandidati za sve funkcije u Akademiji (predsjednik, dva potpredsjednika, generalni sekretar i član Predsjedništva).
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab