Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

ODRŽAN 12. MEĐUNARODNI NAUČNI SKUP „SAVREMENI MATERIJALI“ I OKRUGLI STO „UTICAJ RADONA I TORONA NA ZDRAVLjE STANOVNIŠTVA“

04.09.2019.


U organizaciji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske održan je 12. međunarodni naučni skup „Savremeni materijali“ 2. septembra 2019. godine.

Skup je svečano otvorio predsjednik ANURS-a akademik Rajko Kuzmanović, a prisustvovalo mu je oko 100 načunika iz zemlje i inostranstva, kao i predstavnici institucija Republike Srpske.

Plenarna predavanja održali su akademik Slavko Mentus iz Srbije, prof. dr Žan Mari Duboa iz Francuske, akademik Stane Pejovnik iz Slovenije, prof. dr Venaro Genoso iz Italije, prof. dr Nenad Filipović iz Srbije, prof. dr Plamen Tsankov iz Bugarske, prof. dr Ljubomir Majdandžić iz Hrvatske, prof. dr Vojislav Mitić iz Srbije, prof. dr Duško Dudić iz Južnoafričke Republike, prof. dr Jovan Vojinović, prof. dr Predrag Dašić i prof. dr Svetlana Stevović iz Srbije.

U okviru skupa, 3. septembra 2019. godine održan je okrugli sto na temu „Uticaj radona i torona na zdravlje stanovništva“, kao jedna od aktivnosti predviđenih projektom iz Unesko participacijskog programa za 2018/2019. Godinu. Uvodno predavanje održao je predsjednik ANURS-a akademik Rajko Kuzmanović, nakon čega su uvaženi naučnici i stručnjaci iz Italije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Republike Srpske i BiH iznijeli svoja iskustva i rezultate ispitivanja koncentracije radona u zatvorenim prostorijama javnih obrazovnih institucija. 

PROGRAM RADA I KNjIGA SAŽETAKA

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab