Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

PROMOVISAN DRUGI TOM ENCIKLOPEDIJE REPUBLIKE SRPSKE U ISTOČNOM SARAJEVU

26.12.2018.


Drugi tom Enciklopedije Republike Srpske promovisan je 26. decembra 2018. godine u prostorijama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.
Enciklopediju su promovisali akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik ANURS-a, akademik Dragoljub Mirjanić, generalni sekretar ANURS-a i Rade Ristović, direktor Zaovda za udžbenike i nastavna sredstva RS.
Tokom obraćanja prisutnim gostima, predsjednik Kuzmanović je istakao da je u ovom tomu obrađeno oko 330 naseljenih mjesta od ukupno 2600, koliko ih ima u Republici Srpskoj. Dodao je da, pored pisanih odrednica, drugi tome Enciklopedije sadrži brojne fotografije i karte i da to sve skupa predstavlja jedno bogatstvo koje je uokvireno u ovom izdanju.
Direktor Zavoda, Rade Ristović istakao je da Enciklopedija predstavlja ponos za sve zemlje i narode, a s obzirom na to da je Republika Srpska mlada, to je još veći poduhvat.
Promociji su prisustvovali i ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, te načelnici opština Pale i Trnova, kao i drugi predstavnici kulturnog i javnog života Republike Srpske.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab