Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

Predsjednik ANURS-a primio učesnike Prve međunarodne konferencije „Darovitost, edukacija darovitih, inovacije i kreativnost u osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju i psihologiji“

26.10.2018.


Učesnici Prve međunarodne konferencije „Darovitost, edukacija darovitih, inovacije i kreativnost u osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju i psihologiji“ posjetili su Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske 26. oktobra 2018. godine, gdje ih je primio predsjednik akademik Rajko Kuzmanović.
Predsjednik ANURS-a akademik Rajko Kuzmanović upoznao je učesnike Konferencije sa osnovnim ciljevima i zadacima Akademije, kao i konkretnim aktivnostima koje Akademije provodi u izdavačkoj djelatnosti, organizaciji skupova, međunarodnoj saradnji i radu na naučnoistraživačkim projektima. Predsjednik Kuzmanović izrazio je zadovoljstvo što su se u Banjoj Luci okupili naučnici iz svih zemalja iz okruženja kako bi zajedno tražili načine i rješenja za postizanje izvrsnosti u obrazovanju i podsticaju darovite i kreativne djece u nastavnom procesu na svim nivoima.
Dr Ljiljana Krneta, predsjednik Udruženja „Zajedno u Envropu“ i predsjednik Organizacionog odbora Konferencije, zahvalila se na prijemu i rekla da će u narednom periodu i Akademija biti konsultovana oko aktivnosti koje se provode u ovoj oblasti.
Prijemu su prisustvovali i prof. dr Taisir Subi Jamin, generalni direktor Međunarodnog centra za inovacije iz Ulma, akademik Grozdanka Gojkov iz Beograda, prof. dr Svetlana Kurteša sa Kembridž univerziteta, prof. dr Mojca Juriščević sa Univerziteta u Ljubljani, prof. dr Ljupče Keverski sa Univerziteta Sv. Kliment iz Makedonije, prof. dr Darko Lončarić i prof. dr Jasna Arrigoni sa Univerziteta u Rijeci, docent Jelena Prtljaga iz Vršca, prof. dr Aleksandar Stijanović sa Univerziteta u Beogradu, te učesnici iz SAD, Norveške i drugih zemalja.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab