Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

Održan okrugli sto „Svjetski dan šuma“

21.03.2018.


U Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske, u organizaciji Odbora za biotehničke nauke Odjeljenja prirodnomatematičkih i tehničkih nauka, obilježen je Svjetski dan šuma održavanjem okruglog stola na istu temu.  Organizaciju skupa su podržali Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Ministarstvo nauke i tehnologije RS i JPŠ "Šume Republike Srpske, te Šumarski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci.
Okrugli sto održan je 21. marta 2018. godine u Velikoj sali ANURS-a, a prisustvovali su mu predstavnici visokoškolskih ustanova, naučnici i istraživači koji se bave ovom oblasti, te predstavnici drugih javnih institucija.
Predsjednik ANURS-a akademik Rajko Kuzmanović svečano je otvorio skup, te naglasio koliko je značajno posvetiti pažnju prirodi, očuvanju životne sredine i biodiverziteta u uslovima brzog napretka savremenih tehnologija.
Skupu se, u uvodnom dijelu, obratio i ministar nauke i tehnologije prof. dr Jasmin Komić.
Referate su podnijeli dr Hojka Krajger, prof. dr Saša Orlović, prof. dr Vladan Ivetić i prof. dr Milan Mataruga sa kolegom prof. dr Zoranom Govedarom.

 

PROGRAM RADA SKUPA

Više informacija sa skupa možete pogledati putem linkova:

RTRS - jutarnji program, 8.27 časova

Srpska danas od 41.10 min

Emisija U Fokusu

Pisani mediji:

KAPITAL

NEZAVISNE NOVINE

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab