Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

PROMOCIJA HRVATSKE ENCIKLOPEDIJE BiH

17.02.2016.


Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti BiH i Hrvatski leksikografski institut BiH organizuju promociju drugog toma Hrvatske enciklopedije Bosne i Hercegovine, 18. februara 2016. godine u 13,00 časova u Banskom dvoru u Banjoj Luci.

Promocija ovog enciklopedijskog sveska u Banjoj Luci rezultat je saradnje ANURS-a i HAZU-a koji se odnosi na razmjenu podataka i iskustva u pripremi enciklopedijskih jedinica. U toku proteklih nekoliko godina, Hrvatski leksikografski institut BiH ustupio je ANURS-u nekoliko stotina fotografija i karata pripremljenih za štampu. Imajući u vidu koliko je dugotrajan i mukotrpan posao prikupljanja i obrade svih vrsta podataka koje se objavljuju u enciklopedijama, ANURS izuzetno cijeni spremnost HAZU-a da ustupi podatke potrebne za obradu odrednica u Enciklopediji Republike Srpske.

Promociju će u ime organizatora otvoriti akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik ANURS-a, a o Enciklopediji će govoriti akademik Jakov Pehar, glavni urednik, mr Marko Semren, pomoćni biskup banjalučki, prof. Željko Vujadinović i Ivan Anđelić, direktor Hrvatskog leksikografskog zavoda BiH.

S obzirom na to da će prvi tom Enciklopedije Republike Srpske izaći iz štampe u toku ove godine, nakon promocije u Banjoj Luci biće održana i promocija u Mostaru.

Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti BiH nastaviće saradnju i u budućnosti, posebno u okviru razmjene podataka potrebnih za enciklopedije, ali i u drugim oblastima naučne i kulturne saradnje.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab