Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

OBAVJEŠTENjE O ODRŽAVANjU OSME MEĐUNARODNE NAUČNE KONFERENCIJE „SAVREMENI MATERIJALI“, 7. septembra 2015.

04.09.2015.


Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske, uz suorganizaciju Alma Mater Euaropaea, organizuje Osmu međunarodnu naučnu konferenciju „Savremeni materijali“, na kojoj će biti predstavljena najnovija istraživanja i saznanja iz oblasti savremenih materijala – oblasti koja zahvata sve sfere života i rada čovjeka, kako u tehnici tako i u biomedicini.

Generalna direktorica Unesko-a gđa. Irina Bokova takođe je, povodom 70-te godišnjice,  dodijelila pokroviteljstvo Unesko-a konferenciji "Savremeni materijali".

Na ovogodišnjoj konferenciji, u okviru plenarnih predavanja i poster sesije, biće predstavljeno 105 radova iz različitih oblasti.
to je osnovni pokazatelj da  veliki broj istraživača zajednički učestvuje u ovim istraživanjima.  

S obzirom da su istraživanja i razvoj ove oblasti prioriteti gotovo svih zemalja u svijetu, posebno najrazvijenijih, svoja saznanja i iskustva  prenijeće nam , pored domaćih,  eminentni naučnici iz Rusije, Hong Konga, Bugarske, Francuske, Njemačke, Italije, Grčke, Litvanije, Katra, Južne Afrike, Slovenije, Turske, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Svečano otvaranje konferencije je u ponedjeljak, 7. septembra 2015. godine , sa početkom u 9,00 časova u Velikoj sali ANURS-a.

Istog dana u okviru Unesko participacijskog programa za 2014-2015, sa početkom u 13,00 časova biće održan okrugli sto na temu „Materijali za obnovljive izvore energije i zaštitu životne sredine“  i promocija knjige „Solarna energija u Srbiji, Grčkoj i Republici Srpskoj“, kao rezultat višegodišnje naučne saradnje u ovoj oblasti.

Ovo je, slobodno možemo reći , jedinstvena prilika za našu naučnu i stručnu javnost da se direktno uključi u najnovije tokove istraživanja savremenih  materijala i njihovoj primjeni.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab