Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

UČEŠĆE PREDSJEDNIKA I GENERALNOG SEKRETARA ANURS-A NA GENERALNOJ SKUPŠTINI EVROPSKE AKADEMIJE NAUKA I UMJETNOSTI

06.03.2015.


Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Rerpublike Srpske akademik Rajko Kuzmanović i generalni sekretar akademik Dragoljub Mirjanić učestvovaće sutra, 7. marta 2015. godine u Salzburgu, u radu Generalne skupštine Evropske akademije nauka i umjetnosti i svečanoj inauguraciji novih članova ove Akademije. Predsjednik Kuzmanović član je Evropske akademije nauka i umjetnosti od 2009. godine, a generalni sekretar akademik Mirjanić izabran je za člana 2014. godine.

Na redovnoj sjednici Generalne skupšptine Evropske akademije nauka i umjetnosti biće razmatran Izvještaj o radu Akademije u 2014. godini,  Program rada za 2015. godinu i finansijski plan za 2015. godinu. Skupština  će razmatrati i aktuelna društveno-ekonomska pitanja vezana za Evropsku unije, kao i druga tekuća pitanja. Takođe, u toku radnog dijela sjednice biće govora o daljim aktivnostima Konferencije akademija podunavskih zemalja, koja djeluje u okviru Evropske akademije nauka i umjetnosti već četiri godine, a čiji je Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske punopravan član.

Tokom svečanog dijela sjednice Skupštine biće obavljena inauguracija novih članova, te će ovom prilikom za člana Evropske akademije biti inaugurisan i generalni sekretar akademik Mirjanić.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab