Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

PREDSJEDNIK ANURS-a UČESTVOVAO U RADU MEĐUNARODNE KONFERENCIJE „NOVI BALKAN I EU – mir, razvoj i tolerancija“

25.10.2014.


Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović učestvovao je u radu međunarodne konferencije „Novi Balkan i EU – mir, razvoj i tolerancija“, koja je održana u Beogradu 24. i 25. oktobra 2014. godine u organizaciji Evropskog centra za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija.
Ova konferencija, deseta po redu, ima za cilj da promoviše mir i toleranciju kao osnovne vrijednosti neophodne za budući razvoj balkanskih zemalja, da uspostavi dijalog i omogući saradnju među državama Balakana.
Predsjednik Kuzmanović je ovom prilikom održao predavanje u kojem je iznio ključna pitanja postojanja i održanja mira u Bosni i Hercegovini. Naglasio je da Republika Srpska ulaže maksimalne napore da budu ostvareni mir i stabilnost, ističući da se to vidi i po tome što je Srpska ekonomski stabilniji dio BiH. Predsjednik Kuzmanović je iznio da rukovodstvo Srpske ide pravim putem koji će republiku Srpsku stabilizovati kao dio dejtonske BiH, ali i obezbijediti put prema Evropskoj Uniji.
U radu ove konferencije učestvovalo je preko 300 uglednih naučnika, političara i diplomata iz cijelog svijeta, te predstavnih međunarodnih organizacija i vjerskih zajednica.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab