Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

Održan okrugli sto na temu „Uloga nauke i akademija u razvoju društva“

20.09.2014.


Okrugli sto na temu „Uloga nauke i akademija u razvoju društva“ održan je 19. septembra 2014. godine u organizciji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srske i Svejtske akademije umjetnosti i nauka, Odjeljenja za jugoistočnu Evropu. Skupu su, pored članova ANURS-a i Svjetske akademije, prisustvovali ministar nauke i tehnologije prof. dr Jasmin Komić, ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović.
Skup su otvorili predsjednik ANURS-a akademik Rajko Kuzmanović i počasni predsjednik Svjetske akademije, akademik Ivo Šlaus.
Svoje referate na temu uloge nauke i akademija, odnosno akademske zajednice, u razvoju društva izložili su akademik Rajko Kuzmanović, akademik Asim Kurjak, akademik Momir Đurović, prof. dr Jasmin Komić, prof. dr Mirjana Radović Marković i dr Nebojša Nešković. U diskusiji su učestvovali i prisutni članovi Svjetske akademije – akademik Mustafa Sefić, prof. dr Aleksandar Zidanšek i prof. dr Giorgio Surijan.
Svi referati, kao i zaključci sa skupa, biće objavljeni u posebnom zborniku radova, koji će izdati Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske u saradnji sa Svjetskom akademijom.



































Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab