Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

UČEŠĆE DELEGACIJE ANURS-a NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI TRANZICIJA U NOVO DRUŠTVO U PODGORICI

19.03.2014.


Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović i generalni sekretar akademik Dragoljub Mirjanić učestvovaće u radu Međunarodne naučne konferencije „Tranzicija u novo društvo“, koja se u Podgorici održava u periodu od 20. do 22. marta 2014. godine, u organizaciji Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Svjetske akademije nauka i umjetnosti, Evropske akademije nauka i umjetnosti i Asocijacije akademija evropskih zemalja.

U radu ove konferencije učestvovaće oko 80 uglednih naučnika iz regiona i svijeta, koji će izložiti referate u okviru tematskih oblasti: Političke i ekonomske promjene; Životna sredina, energija i održivost; Ljudi i mašine, Opšte teme od značaja za čovječanstvo. Uvodno predavanje na otvaranju konferencije održaće dobitnik Nobelove nagrade za fiziku i potpredsjednik Ruske akademije nauka akademik Zores Ivanovič Alferov.

Predsjednik Kuzmanović učestvovaće u radu Konferencije sa temom „Kontroverze u procesu tranzicije u novo društvo“, a generalni sekretar Mirjanić „Uticaj čistih tehnologija na društvo budućnosti“.

U okviru ove konferencije Svjetska akademija nauka i umjetnosti i Svejtski univerzitetski konzorcijum organizuju posebnu sesiju posvećenu izazovima i novinama u obrazovanju, koja je otvorena za sve učesnike konferencije.

Crnogorska akademija nauka i umjetnosti štampaće zbornik radova u kome će biti objavljeni svi referati sa konferencije.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab