Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

UČEŠĆE PREDSJEDNIKA ANURS-a NA GENERALNOJ SKUPŠTINI EVROPSKE AKADEMIJE NAUKA I UMJETNOSTI

08.03.2014.



Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović učestvovao je danas, 8. marta 2014. godine u Salzburgu, u radu Generalne skupštine Evropske akademije nauka i umjetnosti i svečanoj inauguraciji novih članova ove Akademije.
    Na redovnoj sjednici Generalne skupštine Evropske akademije nauka i umjetnosti usvojen je Izvještaj o radu Akademije u 2013. godini, Program rada za 2014. godinu i finansijski plan za 2014. godinu. Skupština je ponovo izabrala akademika Feliksa Ungera za predsjednika ove Akademije.
    Tokom svečanog prijema, koji je održan dan uoči zasjedanja Skupštine, predsjednik Kuzmanović uručio je predsjedniku Evropske akademije nauka i umjetnosti akademiku Feliksu Ungeru priznanja za doprinos radu i razvoju Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske – Povelju i Insigniju Akademije.
    Predsjednik Unger se zahvalio na ovom visokom priznanju i istakao da je saradnja sa Akademijom nauka i umjetnosti Republike Srpske veoma uspješna, te da je ANURS aktivna u radu Konferencije akademija podunavskih zemalja.
    Predsjednik Kuzmanović i predsjednik Unger zaključili su da će u budućem periodu akcenat staviti na pokretanje zajedničkih projekata sa akademijama iz podunavske regije.

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab