Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

SASTANAK SA UREDNICIMA STRUČNIH REDAKCIJA ENCIKLOPEDIJE REPUBLIKE SRPSKE

03.12.2013.



Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske i predsjednik Uređivačkog odbora Enciklopedije Republike Srpske zakazao je sastanak sa urednicima stručnih redakcija Enciklopedije, koji je održan u ANURS-u 28. novembra 2013. godine. Sastanaku su prisustvovali akademik Rade Mihaljčić, glavni urednik Enciklopedjie RS, članovi Centralne redakcije i urednici stručnih redakcija.
Predsjednik Kuzmanović je, na početku samog rada, ukazao na hitnost djelovanja urednika stručnih redakcija, kako bi se završile sve odrednice od A do D za prvi tom Enciklopedije. S obzirom na to da je ranije upućen zahtjev svim urednicima stručnih redakcija da utvrde da li nedostaju još neke odrednice u azbučniku, da dostave predloge za odrednice za koje smatraju da trebaju ući u enciklopedije i da odrede autore u skladu sa Kriterijumima za azbučnik Enciklopedije Republike Srpske.
Predsjednik Kuzmanović i glavni redaktor akademik Mihaljčić istakli su da urednici stručnih redakcija trebaju podstaknuti autore da što prije završe pisanje odrednica, kako bi one mogle ići u sljedeće faze obrade.
Urednici redakcija preuzeli su obavezu da, u kraćem vremenskom roku, utvrde stanje i status odrednica u svojim stručnim redakcijama, te da preduzmu neophodne korake prema predlogu Uređivačkog odbora Enciklopedije.
Takođe je zaključeno da se svi članovi Centralne redakcije uključe u rad zajedno sa urednicima stručnih redakcija, kako bi se posao što brže i kvalitetnije obavio.
Svi prisutni na ovom sastanku saglasili su se da je projekat Enciklopedija Republike Srpske najznačajniji projekat i da je zajednički interes da se on što prije završi.



Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab