Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

OBILjEŽAVANjE DVADESETOGODIŠNjICE ANURS-a

01.10.2013.


Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske obilježava u ovoj, 2013. godini, dvadeset godina od svog utemeljenja. U okviru obilježavanja ovog jubileja planirano je više aktivnosti, koje će se odvijati od septembra do decembra 2013. godine.

Prva aktivnost je izlaganje preko dvadeset Akademijinih izdanja na sajmu knjiga u Banjaluci od 17 do 23. septembra 2013. godine.
Potom slijedi održavanje okruglog stola na temu „Reproduktivno zdravlje – uslov biološkog opstanka naroda“ 8. oktobra 2013, u organizaciji Odjeljenja medicinskih nauka ANURS-a, izlaganje i promocija Akademijinih izdanja na 58. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu od 20. do 27. oktobra 2013. godine, te okrugli sto na temu „Pretpostavke i mogućnosti unapređenja konkurentnosti privrede Republike Srpske“ 11. novembra u organizaciji Odjeljenja društvenih nauka.

Centralna manifestacija obilježavanja dvadesetegodišnjice ANURS-a održaće se 6. i 7. decembra 2013. godine. Tada će biti održana Svečana sjednica Skupštine Akademije u okviru koje će predsjednik akademik Rajko Kuzmanović održati prigodnu besjedu, biće dodjeljena priznanja zaslužnima za rad i razvoj Akademije, promovisana Monografija Akademije, otvorena izložba likovnih djela u izložbenom salonu Akademije, te održan okrugli sto na temu „Uloga akademija nauka i umjetnosti u razvoju društva budućnosti“.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab