Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

Okrugli sto „Reproduktivno zdravlje – uslov opstanka“, 8.Oktobar 2013.

26.09.2013.


U okviru programa obilježavanja dvadeset godina postojanja Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, Odbor za reproduktivno zdravlje Odjeljenja medicinskih nauka organizuje Okrugli sto „Reproduktivno zdravlje – uslov opstanka“ u utorak, 8. oktobra 2013. godine, sa početkom u 9,00 časova.
Cilj organizovanja okruglog stola je da se pokušaju naći odgovori da li u veoma složenoj demografskoj situaciji išta smije da bude važnije od brige za opstanak jednog naroda; da li je pad nataliteta, nedovoljno rađanje, najučestalija nezarazna bolest kod nas; da li smo dovoljno pažnje posvetili adolescentima na toj velikoj životnoj raskrsnici ...
Ova i brojna druga pitanja su sigurno dobar razlog i povod za održavanje okruglog stola posvećenog ovoj temi, gdje će se pokušati na naučnoj i stručnoj osnovi naći odgovori i donijeti zaključci, sa nadom da će se na taj način uticati na populacionu politiku.
Na okruglom stolu, pored uvodnih izlaganja, sedam predavača izložiće radove vezane za reproduktivno zdravlje i demografiju.

Poziv za učešće u radu okruglog stola, pored članova Akademije, upućen je institucijama čije su nadležnosti vezane za ovu temu.

PROGRAM RADA
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab