Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

KUSTURICA MISIONAR KULTURE I MIRA

29.08.2013.


U Bosni i Hercegovini se sve intenzivnije događaju aktivnosti iz oblasti kulture i umjetnosti. To potvrđuje i snimanje filma „Na mlečnom putu“, koji proslavljeni režiser, akademik Emir Kusturica, sa slavnom glumicom Monikom Beluči, realizuje u Trebinju, Klobuku, Zelengori i Mokroj Gori.

Dugo su u Bosni i Hercegovini topovi gruvali a muze ćutale (kultura i umjetnost). Danas kada su muze progovorile „gospodari“ iz Sarajeva ne daju da one govore. Oni ne žele ustupiti vojnu tehniku za snimanje filma, iako su to činili ranije u više navrata. Naći će Kusturica desetak i više država koje će mu ustupiti vojnu tehniku, tako da će film biti završen. Međutim, ostaće trajno sjeme razdora i mrlja bačena na Bosnu i Hercegovinu, zbog nedoraslih i mržnjom opsjednutih političara.

Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske pruža punu podršku svome članu, akademiku Emiru Kusturici, sa željom da sa još većim žarom nastavi rad na svome plemenitom djelu, stvaranju kulture mira, nasuprot nekulture mržnje i sukoba.

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab