Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

MINISTAR PROSVJETE I KULTURE REPUBLIKE SRPSKE DOC. DR GORAN MUTABDžIJA POSJETIO ANURS

16.04.2013.



Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović primio je danas, 16. aprila 2013. godine, u radnu posjetu ministra prosvjete i kulture Republike Srpske doc. dr Gorana Mutabdžiju.

Predsjednik Kuzmanović i ministar Mutabdžija razgovarali su o ulozi i doprinosu Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske u provođenju Bolonjskog procesa, posebno u segmentu podizanja nivoa kvaliteta nastavnog procesa i izgradnje vlastitog nastavnog kadra. U tom smislu predsjednik Kuzmanović i ministar Mutabdžija saglasili su se da je veoma bitno nastaviti raditi na uspostavljanju trećeg ciklusa studija, kako bi naši univerziteti u skorijem periodu imali vlastite nastavne kadrove iz svih oblasti, čime bi budućim generacijama studenata bio osiguran kvalitetniji nastavni proces. Istovremeno bi osnažio i naučnoistraživački rad na univerzitetima, koji pored obrazovnog procesa, čini jedan od glavnih zadataka univerziteta, a time bi bili ispunjeni i osnovni ciljevi „Bolonje“.

U tom smislu, Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske nastaviće intenzivnu saradnju i u budućem periodu sa Mniistarsgvom prosvjete i kulture Republike Srpske i univerzitetima u Republici Srpskoj, a najavljena je i organizacija naredne, sedme po redu Konferencije o visokom obrazovanju, čiji su organizatori Akademija i Rektorska konferencija Republike Srpske.
 

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab