Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

Izašao iz štampe zbornik radova „REPUBLIKA SRPSKA DVADESET GODINA RAZVOJA – dostignuća, izazovi i perspektive“

28.03.2013.


Zbornik radova „REPUBLIKA SRPSKA DVADESET GODINA RAZVOJA – dostignuća, izazovi i perspektive“, u izdanju Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske upravo je izašao iz štampe.

U ovom zborniku radova objavljeni su referati, uvodni i pozdravni govori učesnika istoimenog naučnog skupa, koji je Akademija organizovala 17. i 18. septembra 2012. godine, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske. Na ovom skupu učestvovalo je preko 100 uglednih naučnih radnika, akademika, univerzitetskih profesora i javnih lličnosti iz zemlje i inostranstva: Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Rusije, SAD, Španije, Bugarske, Makedonije, Italije, Engleske i Belgije.

Cilj organizovanja ovog skupa bio je da se, u okviru obilježavanja jubileja 20 godina Republike Srpske, na naučnim osnovama u svim oblastima života i rada, sagleda cjelokupan razvoj Republike Srpske , njen ustavnopravni i ekonomsko-socijalni položaj, ali i da se naznače pravci daljeg razvoja i to sve u okviru domaćeg i međunarodnog prava, odnosno na osnovama Dejtonskog mirovnog sporazuma, posebno Aneksa IV. Zbornik sadrži 55 referata i 12 uvodnih govora u kojima je jasno i objektivno prikazana pozicija Republike Srpske i mogući pravci ustavnopravnog, ekonomsko-privrednog, obrazovnog i opštedruštvenog razvoja.

Zbornik radova
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab