Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

Posjeta predsjednika kompleksu Andrić grad u Višegradu

30.01.2013.


Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović posjetio je danas, 29. januara 2013. godine, kompleks Andrić grad u Višegradu.

Predsjednika Kuzmanovića primio je direktor Andrić grada, koji mu je ovom prilikom pokazao do sada sagrađene objekte te nedavno otvoreni multipleks bioskopa, knjižare i nove zgrade opštine.
Direktor Andrić grada istakao je pri tome da je Akademija dala značajan doprinos izradom koncepta rada i razvoja Andrićevog instituta, koji će biti glavni nosioc svih kulturnih, naučnik i umjetničkih projekata u budućnosti.

Predsjednik Kuzmanović naglasio je da će Akademija uvijek podržavati ideje i projekata koji doprinose očuvanju kulturno-istorijskih vrijednosti i u tom smislu im pružati punu podršku, a članovi Akademije direktno će se uključiti u rad Instituta.

Predsjednik Kuzmanović i direktor Andrić grada saglasili su se da je izgradnja Andrić grada i život koji se već odvija u njegovim zdanjima i na gradskom trgu već uticao na stvaranje pozitivnije duhovne i kulturne klime u Republici Srpskoj, polako ostavljajući iza sebe krizu morala, znanja, obrazovanja i duhovne prosvjećenosti. U ovom trenutku to je bio presudan korak koji je Republiku Srpsku trajno opredjelio da razvija svijest o očuvanju kulturnog, naučnog i umjetničkog nasljeđa našeg naroda i u tom smilu nastavi dalju afirmaciju Republike na međunarodnom planu.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab