Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

PRVA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA ANURS-a

20.04.2017.


Prva sjednica Predsjedništva Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, u novom sazivu, održaće se 21. aprila 2017. godine u 11.00 časova u Maloj sali Akademije u Banjoj Luci.
Sjednicom će predsjedavati predsjednik Akademije, akademik Rajko Kuzmanović, a prisustvovaće joj akademik Ljubomir Zuković, potpredsjednik, akademik Vaskrsija Janjić, potpredsjednik, akademik Dragoljub Mirjanić, generalni sekretar, akademik Drago Branković, sekretar Odjeljenja društvenih nauka, dopisni član prof. dr Branko Letić, sekretar Odjeljenja za književnost i umjetnosti, akademik Branko Škundrić, sekretar Odjeljenja prirodnomatematičkih i tehničkih nauka, akademik Dragan Danelišen, sekretar Odjeljenja medicinskih nauka i akademik Aleksa Buha, član Predsjedništva.
Na ovoj sjednici biće usvojen konačan ivzvještaj o radu Akademije u 2016. godine, kao i finansijski izvještaj za 2016. godinu. Takođe će biti razmatran plan rada za 2018. godinu i okvirni budžet za 2018-2020. godinu.
S obzirom na to da se nakon izbora novog rukovodstva imenuju i novi sazivi odbora Akademije i odjeljenski odbori, na ovoj sjednici biće imenovani članovi tih odbora. Takođe će biti imenovani članovi odbora za naučne skupove koje će Akademija organizovati u ovoj godini, a to su: Reforma visokog obrazovanja – tokovi i stranputice u razvoju visokog obrazovanja, Dvadeset i pet godina Republike Srpske i specijalne i paralelne veze, Savremeni materijali 2017, Strategije razvoja i ekonomske saradnje malih zemalja u uslovima globalizacije i regionalnih integracija, Stanje i perspektive za razvoj sela u Republici Srpskoj, Jezik i pismo danas, Srpska filozofija ili filozofija kod Srba, te svečana akademije posvećena Vuku Karadžiću.
Pored ovih tekućih pitanja, na sjednici će biti razmotreni vidovi saradnje sa drugim akademijama, iznesena informacija o završetku rada na prvom tomu Enciklopedije Republike Srpske, formulisan prijedlog za izmjenu i dopunu Pravilnika o finansiranju projekata koji će biti upućen Ministarstvu nauke i tehnologije Republike Srpske, imenovana akademik Snežana Savić za urednika zbornika radova Dvadeset pet godina Narodne skupštine Republike Srpske i druga pitanja.
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab