Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA NACIONALNOG SAVJETA SRBA SLOVENIJE

12.04.2017.



Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srpske gosp. Zlatan Klokić primili su danas,  12. aprila 2017. godine, predstavnicike Nacionalnog savjeta Srba  Slovenije. Ovom prilikom predsjednik Kuzmanović i ministar Klokić razgovarali su sa predstavnicima NSSS-a o mogućnostima saradnje NSSS-a i institucija Republike Srpske.
Predsjednik Kuzmanović i ministar Klokić naglasili su da je od velikog značaja rad Nacionalnog savjeta, koji nastoji da objedini srpsku dijasporu u Sloveniji, da ju poveže sa matičnim zemljama i omogući saradnju u svim oblastima života, posebno privrednoj i naučno-obrazovnoj oblasti.
Mr Branislav Rajić, predsjednik NSSS-a iznio je ciljeve Strategije koja je u pripremi i zamolio da Ministarstvo za regionalne odnose Republike Srpske i Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske daju svoje sugestije prije donošenja konačnog teksta Strategije.
Pored predsjednika NSSS-a, sastanku su prisustvovali i mr Viktor Kovačević, potpredsjednik NSSS-a, gđica. Emilija Mitrović, član Glavnog odbora NSSS-a i gosp. Nikola Todorović, sekretar NSSS-a.
Na ovom sastanku donijeti su zaključci na osnovu kojih će se odvijati dalja saradnja.





Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab