Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

ODRŽANA SJEDNICA IZVRŠNIH ODBORA SANU I ANURS

17.10.2016.



Sjednica izvršnih odbora SANU i ANURS održana je u petak, 14. oktobra 2016. godine u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

Sjednicu je otvorio akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik ANURS, koji je pozdravio članove Izvršnog odbora SANU i njihovu spremnost da u punom kapacitetu sarađuju sa ANURS-om. Predsjednik SANU akademik Vladimir Kostić je naglasio da je strateško partnerstvo  sa ANURS-om među prioritetima SANU  i da se saradnja između ove dvije institucije može posmatrati isključivo kao čista logika.

U toku sastanka dogovoren je čitav niz zajedničkih aktivnosti. Prije svega dogovoreni su trajni zadaci SANU i ANURS, te niz konkretnih aktivnosti koje će se odvijati u toku 2016, 2017 i 2018. godine.  Naglašeno je da se dvije akademije ne bave dnevnopolitičkim pitanjima, već zajedničkim strateškim pitanjima koja doprinose stvaranju kulture mira, saradnje i poštovanja svih, a potom i sopstvenog identiteta i kulturnog razvoja.

Nakon sjednice izvršnih odbora, akademik Rajko Kuzmanović, predsjednik ANURS-a uručio je povelju počasnog člana ANURS-a akademiku Vladimiru Kostiću, predsjedniku SANU kao vid priznanja za doprinos razvoja Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

U sklopu ove posjete i saradnje dviju akademija održano je predavanje akademika Stevana Pilipovića, predsjednika Ogranka SANU u Novom Sadu 13. oktobra, kao i promocija zbornika radova „Moguće strategije razvoja Srbije“ 14. Oktobra 2016. Godine.

Predsjednik Republike Srpske gosp. Milorad  Dodik primio je članove dva izvršna odbora 14. oktobra 2016. godine i tom prilikom izjavio da je riječ o institucijama od velikog značaja za svaki narod i državu, zbog čega je važno da im se obezbijede uslovi kako bi mogle da ispune svoju društvenu i nacionalnu misiju i ulogu.

PROGRAM SARADNjE

























Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab