Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

ODRŽANA DEVETA MEĐUNARODNA NAUČNA KONFERENCIJE „SAVREMENI MATERIJALI“, 5. septembra 2016.

06.09.2016.


Danas je u organizaciji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, već devetu godinu za redom, održana međunarodna  naučna konferencija „Savremeni materijali“.  Skup je održan u Velikoj sali Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.
Skup je svečano otvorio predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, akademik Rajko Kuzmanović. Pored njega skupu su se obratili i ministar nauke i tehnologije prof. dr Jasmin Komić, rektor Banjalučkog univerziteta prof. dr Milan Mataruga i direktor Univerzitetskog kliničkog centra prof. dr Mirko Stanetić.
 
Danas savremeni materijali predstavljaju najdinamičniju oblast koja zahvata sve sfere života i rada čovjeka, kako u tehnici tako i u biomedicini. Na ovogodišnjoj konferenciji je predstavljeno osam plenarnih predavanja i 108 radova koji su prezentovani u okviru poster sesije. Ukupan broj autora svih radova je 346, i to je osnovni pokazatelj da  veliki broj istraživača zajednički učestvovao u ovim istraživanjima. S obzirom da su istraživanja i razvoj ove oblasti prioriteti gotovo svih zemalja u svijetu, posebno najrazvijenijih, svoja saznanja i iskustva  prenili su nam , pored domaćih,  eminentni naučnici iz Srbije, Slovenije, Crne Gore, Armenije, Katara, Turske, Grčke, Italije, Hong Konga, Njemačke, Ukrajine, Hrvatske, Crne Gore, Austrije i Ruske federacije.
 


Program rada

Galerija slika
Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab