Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

Radna posjeta predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske

12.08.2016.



Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović primio je danas, 12. avgusta 2016. godine u radnu posjetu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske gospodina Nedeljka Čubrilovića.

Na radnom sastanku, koji je održan u Kabinetu predsjednika ANURS-a, dva predsjednika razgovarali su o mogućnostima saradnje između Narodne skupštine Republike Srpske i Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, kao najviše naučne i umjetničke institucije u Republici Srpskoj.
Predsjednik Kuzmanović i predsjednik Čubrilović saglasili su se da je potrebno uspostaviti kontinuiranu saradnju između najviše zakonodavne i najviše naučne institucije, a koje su od vitalnog značaja za Republiku.

S tim u vezi, dogovoreno je da Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske, sa Univerzitetom u Banjoj Luci i Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, pod pokroviteljstvom Narodne skupštine Republike Srpske organizuje okrugli sto o temi „Dvadesetpet godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske“, 9. decembra 2016. godine. Organizovanje ovog okruglog stola biće sastavni dio programa aktivnosti povodom obilježavanja jubileja dvadesetpete godišnjice postojanja i rada Narodne skupštine, kao najvišeg ustavotvornog i zakonodavnog organa vlasti u Republici Srpskoj.

U okviru opšte teme, Ustavom i zakonom utvrđenih nadležnosti Narodne skupštine Republike Srpske, prvenstveno će se elaborirati pitanja njenih ustavotvornih, zakonodavnih, programskorazvojnih, finansijskih, izbornih, političkokontrolnih i međunarodnih funkcija.
Predviđeno je da medijski pokrovitelj okruglog stola bude Radio-televizija Republike Srpske.
Učesnici ovog okruglog stola biće istaknuti naučni i stručni radnici, te nosioci najviših javnih funkcija i aktivnosti proteklog dvoipodecenijskog perioda njihovog djelovanja u najvišim organima vlasti, posebno ustavotvorne i zakonodavne vlasti.
Referati saopšteni na ovom skupu biće objavljeni u posebnom zborniku radova.



 




 

Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab