Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

U Čelincu predstavljena izdanja ANURS

10.06.2013.



Na književnoj večeri koju su 10. juna u Čelincu organizovali Narodna biblioteka «Ivo Andrić» i SPKD «Prosvjeta» predstavljena su izdanja Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Zbornik radova «Republika Srpska 20 godina razvoja» i Traktati o ustavnopravnom položaju RS. O knjigama su govorili predsjednik ANU RS Rajko Kuzmanović, akademici Drago Branković i Dragoljub Mirjanić i direktor čelinačke biblioteke Jelena Ivanković.

Zbornik radova «Republika Srpska 20 godina razvoja» čini 55 referata koji su na naučnom skupu održanom 17. i 18. septembra prošle godine povodom obilježavanja dvadesetogodišnjice postojanja Republike Srpske podnijeli istaknuti naučni i javni radnici je 100. knjiga objavljena u izdanju Akademije nauka i umjetnosti RS. Traktati o ustavnopravnom položaju RS objavljeni su na ruskom jeziku, a radi se o 30. po redu knjizi akademika Rajka Kuzmanovića koji je pored toga objavio i preko 200 naučnih radova.

Promotori su istakli da obe ove knjige svjedoče o opravdanosti stvaranja i jačanja Republike Srpske kao jedinog garanta očuvanja identiteta i slobode srpskog naroda u BiH.





Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab