Bilten |
ĆIR |  LAT |  EN

Posjeta Ambasadora Republike Bugarske, 6. jun 2012

07.06.2012.



Nj. E. Ambasador Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini Angel Angelov, u okviru prve zvanične posjete Republici Srpskoj, posjetio je Akademiju nauka i umjetnosti Republike Srpske, 6. juna 2012. godine.
    Tokom prijem predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik Rajko Kuzmanović i ambasador Angelov razgovarali su o postojećim naučnim i kulturnim vezama između Republike Srpske i Bugarske. Predsjednik Kuzmanović je istakao da je  Akademija u procesu realziacije zvaničnog sporazuma o saradnji sa Bugarskom akademijom nauka, te da postoji dugogodišnja saradnja sa Tehničkim univerzitetom iz Gabrova.
Ambasador Angelov izrazio je zadovoljstvo i iskazao spremnost da učini potrebne korake da se postojeće veze osnaže i prošire.
Predsjednik Kuzmanović upoznao je ambasadora Angelova da Akademija organizuje naučni skup povodom obilježavanja jubileja dvadeset godina Republike Srpske, ističući da je osnovni cilj ovog skupa da prikaže ukupan razvoj Republike Srpske u proteklih dvadeset godina, te da ukaže na moguće pravce razvoja u svim oblastima. Ambasador je izrazio interesovanje da učestvuje u radu skupa.




Copyright © 2017 Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske
Veb razvoj : BitLab