САСТАНАК ИЗВРШНИХ ОДБОРА АНУРС И САНУ

27.10.2022.



Састанак извршних одбора Академије наука и умјетности Републике Српске и Српске академије наука и уметности одржан је 27. октобра 2022. године у просторијама САНУ у Београду.

Састанку су испред АНУРС-а присуствовали академик Рајко Кузмановић, предсједник, академик Драгољуб Мирјанић, потпредсједник, академик Миливоје Унковић, потпредсједник и академик Драго Бранковић, генерални секретар. Испред САНУ-а састанку су присуствовали академик Владимир С. Костић, предсједник,академик Љубомир Максимовић, потпредсједник, академик Зоран Кнежевић, генерални секретар, академик Стеван Пилиповић, предсједник Огранка САНУ у Новом Саду и др Бојан Бугарчић, управник послова САНУ.

Током састанка предсједник АНУРС-а академик Рајко Кузмановић захвалио се на подршци коју САНУ пружа АНУРС-у у активностима која се односе на очување српског идентитета и баштине, те у другим научним пројектима и пројектима из области умјетности.

Предсједник САНУ академик Владимир С. Костић истакао је да је сарадња са АНУРС-ом један од стратешких приоритета САНУ и тако ће остати и у будућности.

Чланови извршних одбора АНУРС и САНУ размјенили су информације о текућим активностима и програмима рада, те договорили да се усвоји Програм сарадње САНУ и АНУРС за период 2023-2025, на бази предлога одјељења обију академија. Такође је договорено да ће се оснажити учешће чланова АНУРС у раду одбора који дјелују у оквиру САНУ.

Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб