Округли сто „Изазови пандемије COVID-19 – гдје се налазимо данас и како даље?“

04.05.2021.


Одјељење медицинских наука АНУРС-а, у сарадњи са Медицинским факултетом Универзитета у Бањој Луци и Медицинским факултетом Универзитета у Источном Сарајеву организују Округли сто „Изазови пандемије COVID-19 – гдје се налазимо данас и како даље?“, у уторак, 4. маја 2021. године, са почетком у 10.00 часова. 
Од самог почетка пандемије, Влада Републике Српске је, преко Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, Института за заштиту здравља Републике Српске и медицинских факултета у Бањој Луци и Фочи, прихватала и имплементирала препоруке СЗО. Ангажовањем свих здравствених установа, са УКЦ Републике Српске на челу, успјешно је праћен развој ове болести, те контролисано збрињавање у лијечењу заражених и угрожених лица.
У уводном дијелу округлог стола биће презентовано шест предавања, која ће се односити на епидемиологију, дијагностику, вирусологију, терапију, клиничке слике обољелих, те изазове у имунизацији. 
Циљ организовања овог округлог стола је да се на научној и стручној основи продискутује о свим аспектима ове болести, те дају мишљења и приједлози дјеловања, с циљем спречавања даљег ширења. 
Број позваних на округли сто је прилагођен капацитету простора, епидемиолошким препорукама и ограничењима Републичког штаба за ванредне ситуације о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом COVID-19.
 
 
Програм рада
Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб