ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ОДРЖАВАЊУ ИЗБОРНЕ СКУПШТИНЕ

05.03.2021.


У ранијем обавјештењу наведено је да ће се изборна сједница Скупштине (Изборна скупштина) одржати 15. марта 2021. године. Међутим, није могуће одржати уобичајену сједницу Скупштине (уживо), зато што, од 27 чланова Академије у радном саставу, бар десет чланова не бих могло доћи због болести (Кузмановић, Мирјанић, Ного, Реметић, Ђого, Јандрић, Данелишен, Шећеров, Надаждин), а упитан је долазак још најмање три члана.
 
С друге стране, Статут предвиђа да гласање на Изборној скупштини буде тајно и лично, што се не може обезбиједити електронским путем. Зато је донесена одлука да се одржавање Изборне скупштине заказане за 15. март 2021. године одгоди.
 
Предвиђамо да би Изборна скупштина могла бити одржана половином маја 2021. године, уз претпоставку да ће до тада епидемија вируса корона мало спласнути и да ће чланови Академије који су болесни моћи присуствовати сједници.
 
У првој половини маја 2021. године биће спроведене изборне процедуре у одјељењима и одржаће се сједница Предсједништва, на основу којих ће се утврдити кандидати за све функције у Академији (предсједник, два потпредсједника, генерални секретар и члан Предсједништва).
Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб