Одржан округли сто на тему „Улога науке и академија у развоју друштва“

20.09.2014.


Округли сто на тему „Улога науке и академија у развоју друштва“ одржан је 19. септембра 2014. године у организцији Академије наука и умјетности Републике Срске и Свејтске академије умјетности и наука, Одјељења за југоисточну Европу. Скупу су, поред чланова АНУРС-а и Свјетске академије, присуствовали министар науке и технологије проф. др Јасмин Комић, министар породице, омладине и спорта Нада Тешановић и министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић.
Скуп су отворили предсједник АНУРС-а академик Рајко Кузмановић и почасни предсједник Свјетске академије, академик Иво Шлаус.
Своје реферате на тему улоге науке и академија, односно академске заједнице, у развоју друштва изложили су академик Рајко Кузмановић, академик Асим Курјак, академик Момир Ђуровић, проф. др Јасмин Комић, проф. др Мирјана Радовић Марковић и др Небојша Нешковић. У дискусији су учествовали и присутни чланови Свјетске академије – академик Мустафа Сефић, проф. др Александар Зиданшек и проф. др Гиоргио Суријан.
Сви реферати, као и закључци са скупа, биће објављени у посебном зборнику радова, који ће издати Академија наука и умјетности Републике Српске у сарадњи са Свјетском академијом.



































Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб