ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА УРЕЂИВАЧКОГ ОДБОРА ЕНЦИКЛОПЕДИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

17.06.2014.



У Академији наука и умјетности Републике Српске 16. јуна 2014. године са почетком у 12,00 часова, одржана је сједница Уређивачког одбора Енциклопедије Републике Српске. Сједницом је предсједавао академик Рајко Кузмановић, предсједник АНУРС-а и предсједник Уређивачког одбора, а присуствовали су: академик Раде Михаљчић, главни уредник Енциклопедије Републике Српске; проф. др Јасмин Комић, министар науке и технологије РС; академици: Драгољуб Мирјанић, потпредсједник Уређивачког одбора; Васкрсија Јањић; Дренка Шећеров Зечевић; Драго Бранковић; Слободан Реметић; Радован Вучковић; мр Винко Богдан; Раде Ристовић, директор Завода за уџбенике и наставна средства РС; Синиша Каран, генерални секретар у кабинету предсједника РС, умјесто Милорада Додика, предсједника РС; Владо Благојевић, генерални секретар Владе РС, умјесто мр Жељке Цвијановић, предсједнице Владе РС.

Предсједник Кузмановић нагласио је да je, закључно са 14. јуном 2014. године, у азбучнику Енциклопедије од А до Ш евидентирано 11.546 одредница, а од А до Д 3.624. Завршено је укупно 3.338 одредница, од тога за први том (А–Д) 1.848 одредница.
На сједници су разматрани и усвојени: Извјештај о раду на пројекту Енциклопедија Републике Српске; Извјештај о реализацији средстава за финансирање пројекта Енциклопедија Републике Српске (2007–2013) и Оперативни план рада на пројекту Енциклопедија Републике Српске за 2014. и 2015. годину.

Одлучено је да ће наредна сједница Уређивачког одбора бити одржана у октобру ове године и да Редакција Енциклопедије наставља са даљим активностима како би први том Енциклопедије Републике Српске био завршен до краја године, а почетком идуће предат у штампу.



Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб