У САНУ ОДРЖАН МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНИ СКУП „СРБИ И ПРВИ СВЕТСКИ РАТ“

16.06.2014.



У организацији Српска академије наука и уметности, Академије наука и умјетности Републике Српске и Матице српске, 13. и 14. јуна 2014. године одржан је међународни научни скуп „Срби и Први светски рат 1914 - 1918“ у Свечаној сали Палате Академије у Београду.

На свечаности отварања научног скупа учесницима су се обратили предсједник Републике Србије госп. Томислав Николић, предсједник Републике Српске госп. Милорад Додик,  Његова светост патријарх Иринеј, предсједник САНУ академик Никола Хајдин и предсједник АНУРС академик Рајко Кузмановић.

Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске академик Рајко Кузмановић учествовао је у раду предсједништва Прве пленарне сесије скупа, а чланови – академици Ђуро Тошић и Никола Б. Поповић активно су учествовали у раду скупа са рефератима.

На овом скупу учествовало је преко 60 научника из цијелог свијета, који су поднијели реферате и учествовали у дискусији. Сви реферати биће објављени у зборнику радова, у чијој припреми ће учествовати све три институције – САНУ, АНУРС и Матица српска.







 
Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб