Делегација АНУРС посјетила Универзитет у Бањој Луци

22.09.2022.Делегација Академије наука и умјетности Републике Српске (АНУРС), предвођена предсједником академиком проф. др Рајком Кузмановићем, 22. септембра 2022. године, посјетила је Универзитет у Бањој Луци и том приликом разговарала са ректором проф. др Радославом Гајанином.

Током састанка у кабинету ректора, разговарано је о досадашњој сарадњи двије институције, а било је ријечи и о јачању даље сарадње. Посебна пажња посвећена  је заједничком учешћу у научно-истраживачким пројектима, изради Енциклопедије Републике Српске, те о обиљежавању јубилеја Академије науке и умјетности Републике Српске, као и  очувању српског језика и ћириличног писма. Саговорници су размотрили могућности заједничке организације научних скупова и конференција.

Ректор Гајанин навео је да ће наш универзитет увијек бити на располагању Академији наука и умјетности Републике Српске у свим њиховим активностима.

Академик Кузмановић истакао је да је Академија у протеклом периоду остварила сарадњу са академијама из 12 земаља свијета, те да увијек постоји простор за јачање сарадње у свим пољима између Академије и Универзитета, а који се у свом раду ослањају једни на друге.

Поред академика Кузмановића, овом састанку присуствовао је и потпредсједник Академије наука и умјетности Републике Српске академик проф. др Драгољуб Мирјанић, те генерални секретар академик проф. др Драго Бранковић. Испред Универзитета у Бањој Луци, састанку су присуствовали проректор за научно-истраживачки рад и развој проф. др Мирослав Малиновић и проректор за материјалне и људске ресурсе проф. др Далибор Кесић.

Copyright © 2017 Академија наука и умјетности Републике Српске
Веб развој : БитЛаб