Академија наука и умјетности Републике СрпскеКонтакт Галерија

savremeniMaterijali.info
 
Почетна страница >

ПРЕДСЈЕДНИКУ АНУРС УРУЧЕНО ПРИЗНАЊЕ ФЕМИДА
12.02.2011.

 

                Предсједнику Академије наука и умјетности Републике Српске академику Рајку Кузмановићу, на свечаној церемонији у Москви, додијељено је данас признање Фемида. Фемида је  признање највишег реда које додјељује Међународни савез правника за оданост правничком позиву и моралну досљедност у борби за изградњу и очувањем правног система.

                 Предсједник Кузмановић у свом говору захвале, високом скупу цијењене породице правника, поручио је да „битно утичу на то да позитивно право буде што ближе праведном праву и да свијетом влада култура мира наспрам културе рата“. Предсједник Кузмановић додао је да пред генерацијом правника 21. вијека стоје озбиљни задаци и то, очување вриједности класичног права с једне стране, и реформе које треба да учине позитивно право праведним и природним с друге стране.

                  Предсједник Кузмановић посебно се захвалио руководству Међународног савеза правника и његовом предсједнику Адамовичу Требкову и потпредсједнику академику Игору Трунову, који су дали посебан допринос и континуирано раде на унапријеђењу  сарадње  између правничке популације Русије и Републике Српске.

 

Читања 1586


Штампај

2017© btgport.net