Академија наука и умјетности Републике СрпскеКонтакт Галерија

savremeniMaterijali.info
 
Почетна страница >

УЧЕШЋЕ ПРЕДСЈЕДНИКА И ГЕНЕРАЛНОГ СЕКРЕТАРА АНУРС-А НА ГЕНЕРАЛНОЈ СКУПШТИНИ ЕВРОПСКЕ АКАДЕМИЈЕ НАУКА И УМЈЕТНОСТИ
06.03.2015.

Предсједник Академије наука и умјетности Рерпублике Српске академик Рајко Кузмановић и генерални секретар академик Драгољуб Мирјанић учествоваће сутра, 7. марта 2015. године у Салзбургу, у раду Генералне скупштине Европске академије наука и умјетности и свечаној инаугурацији нових чланова ове Академије. Предсједник Кузмановић члан је Европске академије наука и умјетности од 2009. године, а генерални секретар академик Мирјанић изабран је за члана 2014. године.

На редовној сједници Генералне скупшптине Европске академије наука и умјетности биће разматран Извјештај о раду Академије у 2014. години,  Програм рада за 2015. годину и финансијски план за 2015. годину. Скупштина  ће разматрати и актуелна друштвено-економска питања везана за Европску уније, као и друга текућа питања. Такође, у току радног дијела сједнице биће говора о даљим активностима Конференције академија подунавских земаља, која дјелује у оквиру Европске академије наука и умјетности већ четири године, а чији је Академија наука и умјетности Републике Српске пуноправан члан.

Током свечаног дијела сједнице Скупштине биће обављена инаугурација нових чланова, те ће овом приликом за члана Европске академије бити инаугурисан и генерални секретар академик Мирјанић.


Читања 814


Штампај

2017© btgport.net