Академија наука и умјетности Републике СрпскеКонтакт Галерија

savremeniMaterijali.info
 
Почетна страница >

ПРЕДСЈЕДНИК АНУРС-а УЧЕСТВОВАО У РАДУ МЕЂУНАРОДНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ „НОВИ БАЛКАН И ЕУ – мир, развој и толеранција“
25.10.2014.

Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске академик Рајко Кузмановић учествовао је у раду међународне конференције „Нови Балкан и ЕУ – мир, развој и толеранција“, која је одржана у Београду 24. и 25. октобра 2014. године у организацији Европског центра за мир и развој Универзитета за мир Уједињених нација.
Ова конференција, десета по реду, има за циљ да промовише мир и толеранцију као основне вриједности неопходне за будући развој балканских земаља, да успостави дијалог и омогући сарадњу међу државама Балакана.
Предсједник Кузмановић је овом приликом одржао предавање у којем је изнио кључна питања постојања и одржања мира у Босни и Херцеговини. Нагласио је да Република Српска улаже максималне напоре да буду остварени мир и стабилност, истичући да се то види и по томе што је Српска економски стабилнији дио БиХ. Предсједник Кузмановић је изнио да руководство Српске иде правим путем који ће републику Српску стабилизовати као дио дејтонске БиХ, али и обезбиједити пут према Европској Унији.
У раду ове конференције учествовало је преко 300 угледних научника, политичара и дипломата из цијелог свијета, те представних међународних организација и вјерских заједница.


Читања 1852


Штампај

2017© btgport.net